Używamy plików cookies do zbierania informacji dotyczących korzystania z serwisu Muzeum Warszawy i jego oddziałów. W każdej chwili możesz zablokować obsługę plików cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj, że zmiany ustawień w przeglądarce mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych naszego serwisu.

pl/en
Aktualności

09.04.2025 / Aktualności

Finisaż wystawy „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska”

Finisaż wystawy „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska”

Od średniowiecznych stołów po współczesne food trucki. Wystawa Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska to opowieść o tym, jak przez wieki jadano w Warszawie, co i jak gotowano oraz jak jedzenie wpływało na życie codzienne mieszkańców miasta.

To już ostatnia szansa, by ją zobaczyć – wystawa czynna tylko do 17 kwietnia!

Ostatnie wydarzenia

10 kwietnia (czwartek), godz. 18.00
Oprowadzanie z audiodeskrypcją

12 kwietnia (sobota), godz. 11.15
Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5–12 lat

12 kwietnia wstęp na wystawę tylko za 1 zł!

13 kwietnia (niedziela), godz. 16.00
Oprowadzanie kuratorskie z Leną Wicherkiewicz i Zuzanną Różańską-Tutą

17 kwietnia (czwartek), godz. 18.00
Uczta wielkoczwartkowa. Post, świętowanie i Wielkanoc od kuchni. Wykład prof. Jarosława Dumanowskiego