09.04.2025 / Aktualności
Finisaż wystawy „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska”

Od średniowiecznych stołów po współczesne food trucki. Wystawa „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska” to opowieść o tym, jak przez wieki jadano w Warszawie, co i jak gotowano oraz jak jedzenie wpływało na życie codzienne mieszkańców miasta.
To już ostatnia szansa, by ją zobaczyć – wystawa czynna tylko do 17 kwietnia!
Ostatnie wydarzenia
10 kwietnia (czwartek), godz. 18.00
Oprowadzanie z audiodeskrypcją
12 kwietnia (sobota), godz. 11.15
Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5–12 lat
12 kwietnia wstęp na wystawę tylko za 1 zł!
13 kwietnia (niedziela), godz. 16.00
Oprowadzanie kuratorskie z Leną Wicherkiewicz i Zuzanną Różańską-Tutą
17 kwietnia (czwartek), godz. 18.00
Uczta wielkoczwartkowa. Post, świętowanie i Wielkanoc od kuchni. Wykład prof. Jarosława Dumanowskiego